Tuesday, February 20, 2007

Mitä vielä, Ilta-Sanomat?

Lähes otsikon kaltaisella kysymyksellä tiistain Ilta-Sanomat otsikoi kainalokolumnissa Susan Kurosen tuoreesta paljastuskirjasta hänen ja pääministeri Matti Vanhasen lyhyestä romanssista. Ainoa ero oli vain siinä, että kysymys oli luonnollisesti suunnattu Kurosen suuntaan.

Toimittaja Iina Artima-Kyrki paheksuu kirjassa Kurosen paljastuksia pääministerin yksityiselämästä. Paheksunnan rajan Ilta-Sanomat vetää ryhdikkäästi intiimiasioihin.

Kirjoitukselle voisi perustellusti antaa vuoden varajeesus-maininnan kultaisin tammenlehvin.

Ilta-Sanomat tykitti Case Kurosesta tiistaina lööpin ja neljän sivun verran näyttävillä kuvilla höystettynä. Tässä valossa Iina Artima-Kyrkin rajanvedot ovat tekopyhyydessään pöyristyttäviä. Ilta-Sanomat myy lööpeillä ja Kurosen kertomukset ovat mitä parhainta kauraa myytäväksi. On aivan varmaa, että tämän tiistain numero on yksi vuoden myydyimpiä ja pitkälti juuri siksi, että ihmiset odottavat saavansa luettavakseen juuri niitä intiimeimpiä paljastuksia. Ja niitähän lehti myös tarjosi. Turha siis enää vetää mitään rajoja. Tosin samainen lehtihän lupasi taannoin esille tulleen maastohiihdon doping-jupakan yhteydessä lopettaa kirjoittamisen hiihdosta kokonaan. No sittemmin tuokin lupaus peruttiin ja katsokaa vain miten lehden toimittajat myötäelävät Sapporon MM-hiihdoissa suomalaishiihtäjien saavutukset.

Kurosta käsitelleen artikkelin yhteydessä haastateltu veteraanipoliitikko Ilkka Kanerva kiteyttää koko kupletin juonen osuvasti. "Ajattelevalle ihmisille on aivan selvää, että tämä toimii lopulta Vanhasen eduksi". Tämä haistettiin myös Vanhasen kampanjaorganisaatiossa, joka sai Matin näyttämään viime viikonvaihteen Ilta-Sanomissa sympaattiselta selviytyjältä pahojen yksilahkeisten joukossa.

Mitä vielä, Ilta-Sanomat? Monta lööppiä, monta kirjoitusta, monta Kurosen ja Vanhasen suhteella myytyä lehteä on vielä luvassa??

No comments:

Arkisto