Thursday, September 13, 2007

Kukkahatut jälleen päässä

Jääkiekon SM-liigassa halutaan kiinnittää entistä tarkempaa huomiota katsomokäyttäytymiseen. Tarkoituksena on, että esimerkiksi lapsiperheet viihtyvät katsomoissa entistä paremmin.

Liigan tiimoilta on viimeisten kausien aikana nähty muutamia ylilyöntejä katsomoissa ja mm. tämä toimii liigalle pontimena pistää kielenkantoja kuriin katsomoissa.

Jääkiekko on intensiivinen peli ja tunnetilat loiskuvat laitojen ylitse myös katsomoissa. HIFK:n kapteeni totesi kauden ensimmäisen paikallispelin aattona, että ylilyönnit kuuluvat stadin joukkueiden kohtaamisiin. Mitä tähän sanovat lapsiperheet?

On hyvä, että idiootit laitetaan kuriin. Samalla on kuitenkin syytä välttää hysterisointia. Jos nyt tarkemmin mietitään millainen henki katsomoissa on ollut, niin verraten hyvässä hengessä hokia on lehtereiltä katsottu.

Myös ne tässä tapauksessa kohtuuttomaan painoarvoon nostetut lapsiperheet voivat katsoa peiliin. Itse en ainakaan alle kouluikäisiä lapsiani veisi katsomaan jääkiekkoa, kuten en myöskään nyrkkeilyottelua tahi keskimääräisellä väkivalta-annoksella höystettyä toimintaelokuvaakaan. Eikä tämä tee mistään edellämainituista vapaa-ajan aktiviteeteistä pekkaa pahempia.

Jääkiekko elää pelinä kontaktista ja yleisössä suuresta tunteesta. Pirunsarvet päässä todeten edessä on tie, jonka päässä on hengetön ja hajuton katsomo, jossa suurimman ilonaiheena ovat erätauolla tarjoillut katkarapuvoileivät ja juuri sopivan eksoottinen wokki.

No comments:

Arkisto