Sunday, April 13, 2008

Katainen kapsahti kanervikkoon

Pari viikkoa sitten Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen nousi poliitikkona uuteen sarjaan. Ulkoministeri Ilkka Kanervan hyllyttämisestä kertoessaan Katainen pusersi väkinäiset krokotiilin kyyneleet ja naistenlehdet olivat myytyjä. Jyrki on kasvanut mieheksi uskaltaessaan paljastaa sisimmät tunteensa.

Nyt tiedämme, että Jyrkin tihruttaminen taisi sittenkin olla aitoa ja siihen oli syynsä.

Ilkka Kanerva tuli sunnuntain Satakunnan Kansassa ja Turun Sanomissa takaisin julkisuuteen kovalla arsenaalilla. Kanerva syyttää Kataista takinkäännöstä tämän päätöksessä erottaa Kanerva ulkoministerin virasta. Kanervan mukaan Katainen oli ennen erottamispäätöstä moneen otteeseen vakuuttanut hänelle, että luottamusta löytyy eikä palli tutise. Toisin kävi.

Kanerva kertoi "elämäntyönsä valuneen jupakan seurauksena viemäriin, sillä hänen aikeensa hakea kansainvälisen yleisurheilujärjestö IAAF:n johtotehtäviin on nyt unohdettu.

Kansallisten tai kansainvälisten johtotehtävien sijaan Kanerva keskittyy nyt syksyllä järjestettäviin kunnallisvaaleihin kiertämällä kenttää ahkerasti.

Tässä kohtaa palaamme puheenjohtaja Kataisen vuodattamiin kyyneleisiin. Taitaakin olla niin, että Kataisen suurin haaste tulevien vaalien kannalta tulee olemaan linnarauhan palauttaminen Kanervan leirin suuntaan.

On nimittäin niin, että rintamalle on turha lähteä, jos kotijoukot puukottavat selkään. Kanervan sunnuntaisten sananvalintojen perusteella on melko varmaa, että Ike-tiimi ei puheenjohtajansa takana seiso. Eihän hänkään seisonut ulkoministerinsä takana.

No comments:

Arkisto