Tuesday, August 19, 2008

Mättöä: juusto-makkara salaatti

Nyt on pämisty tarpeeksi musiikista, maailmanpolitiikasta ja mediasta. On eväiden aika.

Maailman keittiöt ja cross-kitchenit saavat kyytiä, kun työstetään todellista retromättöä. Tämä seuraava "salaatti" on kotoisin 70-luvun alun Sveitsistä ja sen tarkempi alkuperä on minulle tuntematon.

Ainekset:
* 1 kpl HK:n sininen (älä hyväksy kopioita
* Köntti Sinileima Emmentalia
* Sipulia
* Oliiviöljyä
* Punaviinietikkaa
* Mustapippuria

Preppikset:
Leikkaa makkara ja juusto noin sentti X sentti -kuutioiksi 50/50 -suhteessa. Silppua sipuli, mutta ei liian pieneksi. Sekoita juusto, makkara ja sipuli keskenään isoon kulhoon.

Soossi:
Sekoita punaviinietikkaa ja öljyä siten, että etikkaa on kolme osaa ja öljyä yksi. Rouskuta sekaan hieman mustapippuria. Sekoita hyvin.

The Magic:
Ota salaattia mieleisesi astiallinen ja sekoita hyvin miksattu kastike siihen sekaan. Toimii kuin junan vessa!

No comments:

Arkisto