Monday, October 27, 2008

Perusuomalaisten menestys kaivoi kukkahatut esille

Näiden kuntavaalien riemastuttavin uutinen oli Kotkan Perussuomalaisten Juho Eerolan komea äänisaalis - 823 ääntä ja heittämällä Kotkan valtuustoon.

Eerola on rakentanut poliittista uraansa maltilla ja jo eduskuntavaalien tulos antoi odottaa näihin kuntavaaleihin paukkua ja se myös saatiin.

Perussuomalaiset tarvitsevat Eerolan kaltaisia kellokkaita. Julkisuudessa puolueen puheenjohtajan Timo Soinin asemaa on alleviivattu jopa liiotteluun saakka ja nämä vaalit ovat osoittamassa, että kaartista löytyy myös leveyttä. Eerolaa kannattaakin seurata kahden vuoden kuluttua pidettävissä eduskuntavaaleissa. Perussuomalaisten rynnistys Imatralla antaa puolueelle maakunnasta toisen navan ja vetoapua kisattaessa maantieteellisesti suuremman alueen äänistä. Lisäksi Eerolalla on hyvä kaiku jo tässä vaiheessa myös Etelä-Karjalassa.

Ottamatta mitään Perusuomalaisten voitolta pois on näiden vaalien tollo-palkinto ojennettava RKP:n Astrid Thorsille. Thorshan katsoi parhaimmaksi ottaa vaaliviikolla puheeksi Perussuomalaisten ulkomaalaisvastaisuuden. Voisin laittaa aika paljon rahaa sen puolesta, että myös tämä pelasi Perussuomalaisten pussiin. Puolueen puhemiehet ja naiset eivät enää aja ulkomaalaistematiikkamiinaan, vaan itseasiassa puheiden sävyt saavat aika hyvin vastakaikua kentältä.

RKP:n lisäksi hätä alkaa kyteä myös Vihreiden mielissä. Thorsin lisäksi kukkahatun ehti tuoreeltaan vaalien jälkeen asettaa kutreilleen myös vihreä oikeusministeri Tuija Brax. Suurin syy loan heitolle lienee kuitenkin se, että Perussuomalaiset ohittivat näissä vaaleissa odotetusti valtakunnallisessa kannatuksessa RKP:n ja KD:n ja seuraavana tähtäimessä on Vihreät.

Nyt Perussuomalaisten onkin syytä pistää vaalivoitto nopeasti takataskuun ja kääriä hihat. Puolueen linja on monilta osin kysymysmerkki ja myös vastuu tulee asettamaan puolueen täysin uudenlaiseen asemaan. Esimerkiksi Imatralla viidellä paikalla on jo syytä kolkutella kaupunginhallituksen ovia. Siellä on tehtävä myös ikäviä päätöksiä, joilta Perussuomalaiset ovat tähän saakka isossa kuvassa välttyneet.

No comments:

Arkisto