Friday, October 24, 2008

Toimittajat kuin pässit narussa

Helsingin Sanomat uutisoi eilen, että Lapin Kansasta ennätysajassa potkut saanut Johanna Korhonen on perustamassa uutta ammattijärjestöä toimittajille. Korhonenhan toimi ennen lyhyttä Lapin Kansa -visiittiään Journalistiliiton ammattijulkaisu Journalistin päätoimittajan. Korhosen uusin aluevaltaus on kieltämättä mielenkiintoinen ja tuo mieleen monenlaisia ajatuksia.

Olikohan tässä sopassa Alma Median Kai Telanne sittenkään se ainoa osapuoli, jonka toimintaa kannattaa tarkastella kriittisesti?

Meillä toimittajilla on tapana puolustaa kollegoitamme tappiin saakka. Korhos-keissin tullessa otsikoihin uutisoinnin sävy oli erittäin voimakkaasti Telannetta kohtaan hyökkäävä ja Korhonen pääsi vyöryttämään omaa tarinaansa mielensä mukaan.

En missään nimessä hyväksy syrjintää missään muodossa. Silti tämä tapaus on jättänyt mieleen useitakin kysymyksiä.

Korhosen uuden ammattijärjestön uutisointi on ollut erittäin maltillista, jopa niukkaa. Onkohan niin, että myös monessa toimituksessa on tajuttu miten pitkälle Korhosen kampanjassa mentiin ja että olisikohan jokaisella tarinalla kuitenkin myös se toinen tulkinta.

Korhosesta vielä sen verran, että olisi nyt sitten perustanut uuden Lapin Kansan.

No comments:

Arkisto