Thursday, November 13, 2008

Urheilun kaikkitietävä oraakkeli on löytynyt

Otsikollahan viitataan luonnollisesti humoristis-hirtehisesti YLE Urheilun pari viikkoa sitten lanseeraamaan juttusarjaan, jossa sapattivapaalla oleva Raimo Summanen päästelee milloin mistäkin asiasta omia näkemyksiään.

Tehtäkööt ensialkuun selväksi, että allekirjoittanut pitää Raimo Summasta tämän maan kovimpana jääkiekkovaikuttajana. Sekä Summasen peli- että valmentajaurat ovat olleet menestyksekkäitä. Toki myös veren, hien ja kyynelten sävyttämiä, mutta niistähän menestys yleensä sikiääkin. Näin myös Summasen tapauksessa.

Edellä kirjoitettu ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sama menestys jatkuisi automaattisesti myös mediavirrassa.

Summasen alku oli kieltämättä vahva ja pysäyttävä. "Rami" vaati heti ensimmäisessä jaksossa Kari-Pekka Kyröä takaisin valmennushommiin ja jo sillä oli ohjelmasarjan asema paalutettu. Ainakin tekijöiden mielestä.

Ohjelmien edetessä on kuitenkin käynyt yhä selvemmäksi, että jokaiseen asiaan Summaselta ei löydy relevanttia sanottavaa. Onko se sitten haastateltavan itsensä vika? Ei, sillä tämä formaatti ei varmastikaan ole Summasen itsensä keksintö. Ohjelmasarjan taustalla onkin henkilöön takertuminen, eikä metsää enää nähdä puilta. Summanen ei ole sellainen monilahjakkuus, että hänellä olisi relevanttia sanottavaa asiaan kuin asiaan.

Olisiko järkevämpää, että haastateltavana olisi useampia urheilun vaikuttajia. Heitetään Summasen sekaan vielä nimet Risto Nieminen, Arto Bryggare, Jyri Puhakainen ja vaikkapa vielä Jukka Pakkanen. On aivan varmaa, että esimerkiksi näillä nimillä urheiluun saataisiin monipuolisempi ote. Toki se vaatisi myös tekijöiltä hieman tarkempaa miettimistä aiheistosta, mutta katsojalle tämä olisi hedelmällisempi periaate ja pohja.

No, onhan sekin toki ilahduttavaa, että tämä ohjelma ei kanna nimeä "Kurri Piste". Vai pitäisikö sanoa "Kurri kysymysmerkki"!

No comments:

Arkisto