Sunday, January 04, 2009

Suomi24 netti-idiotismin uusi koti

Suomi24.fi -verkkopalvelusta on nopeasti tullut yksi Suomen suosituimmista verkkoportaaleista, eikä sinällään ihme. Tarjoaahan sivusta niin sähköpostipalvelut, chatit, markkinapaikat kuin deittipalvelutkin ja kaikki nämä maksuttomina.

Yhdeksi suosituimmaksi sivuston osioksi on muodostunut paikkakuntakohtaiset keskustelupalstat. Näillä sivuilla seurataan hämmästyttävän nopeasti kaupunkien ja kaupunginosien tapahtumia. Ei ihme, että esimerkiksi uutistoimituksissa näistä sivuista on tullut yksi kohde uutistoimittajien päivittäin tarkastettavien nettisivujen listalla. Eipä ole nimittäin edes harvinaista, että viranomaistiedottaminen laahaa pahasti perässä, kun "suomikaksnelosella" tapahtuneesta kerrotaan ensikäden tiedon perusteella.

Palstalle on pesiytynyt myös anonyymiin kirjoittamiseen perustuvaa roskakirjoittamista. Asiallistakin avausta seuraa usein välittömästi viiden-kymmenen kirjoittajan sarja, joilla ei ole muuta tarkoitusta kuin suoltaa samaan tekstiin mahdollisimman monta alatyylin solvausta, kirosanaa tai alkuperäisen kirjoittajan matalamielistä herjausta. Valtaosalla näistä kirjoittajista motiivi on sama kuin kolmevuotiaalla, joka saa orgastisen vallantunteen sanoessaan vanhemmilleen sanan "paska". Kolmevuotiaista nämä kirjoittajat vain erottaa se, että kehityskaaret kulkevat kovin eri suuntiin kuin kolmevuotiailla.

Miksei palstalle kirjoittamista siis voisi laittaa rekisteröitymisen taakse?

Syy on kovin yksinkertainen, eli raha.

Sivut tuovat rahaa ilmoitusmyynnillä. Sivuilla ilmoittavien pontimena taas on se, että niillä liikkuisi mahdollisimman suuri määrä ihmisiä, potentiaalisia asiakkaita.

Jos sivuille kirjoittamista laitetaan rekisteröitymisen taakse vähenevät myös sivuilla kirjoittajat ja samalla myös oletettavasti sivuilla kävijät.

Ruokkivaa kättä ei tyhminkään koira pure. Lienee siis turha olettaa, että keskustelun taso Suomi24-palstalla paranisi lähiaikoina.

Palstalle kirjoittaminen ei vaadi rekisteröitymistä

No comments:

Arkisto