Saturday, September 19, 2009

J.R. Ewingin totuudet pitävät yhä kutinsa

Soutfork Ranchin manimalin J.R. Ewingin lempilausahdus oli, että "jokaisella miehellä on hintansa". Tuo lausahdus pitää edelleen erittäin hyvin kutinsa.

Itselleni se palaa mieleen joka kerta, kun ex-pääministeri ja eduskunnan puhemies Paavo Lipponen komeilee televisiossa ja lehdissä lobbaamassa monikansallista kaasuputkea Suomenlahden pohjamutiin.

Eipä niin, että Lipponen olisi ikinä ollut syvissä vasemmistovesissä uiva aatedemari. Silti Lipposen heiluminen kaasuputkihankkeen mannekiinina hämmästyttää joka kerta.

Vastenmielistä asiassa on se, että näin tehdessään Lipponen käyttää sanojensa painottajana häikäilemättä valtiomies-statustaan (vielä kun hänellä hetken aikaa sellainen on).

Kaasuputkea rakentavalle Nord Stream-yhtiölle Lipponen on oiva rekrytointi. Mooses saa halutessaan äänensä kuuluville helposti ja kustannustehokastakin se yhtiölle varmasti on.

Lisäksi uskoisinpa, että myös vanha kunnon J.R. olisi tehnyt täsmälleen saman rekrytoinnin edistääkseen Ewing Oilin putkenvetoja Meksikonlahden pohjaan.

No comments:

Arkisto