Tuesday, October 24, 2006

Syrjähyppelyä radiotaajuuksilla

Varmin tapa mediatyöläisen saada lomafiilikset loitommas on virittää "oman kanavan" taajuudet vapaapäiviä ryydittämään. Olen tähän ansaan astunut pari kertaa, joten tämän viikkoa olen kuunnellut Alma Median kaupallista valtakunnallista kanavaa.

Olo on ollut kuin omenavarkaissa ollessa! Paikoitellen vieraan kanavan musiikki on tuntunut jännittävänkin hyvältä. Tämä on sinällään huolestuttavaa, kun äänimattona ovat soineet Madonnan "This used to be my playground", sekä Alice Cooperin sinällään mainio "Poison". En ole vielä viikon aikana juuri "Pettäjän tietä" kuullut, joten säröä kitarassa se on se pienikin särö.

Jos musiikki onkin toiminut on varsinainen substanssi, eli se puhe ollut sitten aivan jotain muuta. Tässä hieman imitaatiota:

"Ikisen Jole tässä kanssasi iltapäivässä ja kohta musiikissa kuullaan Madonnaa, Jore Marjorantaa ja Scissor Sistersiä, mutta ennen sitä kerrotaan hieman mistä kohta puhutaan, mutta sitä ennen kanssasi radion iltapäivässä on Ikisen Jole...".

Järjellisesti tuotettua puhetta olen välttynyt kuulemasta, vaikka radio onkin tuutannut taustamattoa pyllynpyyhinnälle ahkerasti. Uutiset kyllä luetaan, mutta muilta osin kaikki puhe on puffia jostain jota ei sitten koskaan tule tai tule kuunnelluksi.

Yleisradiota ja Radio Suomea on parjattu runsaasti mm. musiikkitarjonnan jälkijättöisyydestä ja suurten ikäluokkien kosiskesta. Sanotaan mitä sanotaan, mutta kyllä Radio Suomen puheessa sentään on vielä voimaa. Vaikka sitten puhuttaisiinkin lelumessuista tai kukkapenkistä!

No comments:

Arkisto