Monday, October 09, 2006

Väkivaltakunta


Minun ja blogini yhteiselo sujuu toistaiseksi aika mukavasti. Ohessa parhaiten minua kuvaava otos. "Oikeat kuvat" näyttävät aina jostain syystä "vääriltä". Asiaan!

Jääkiekon SM-liiga on hallinnut ainakin vähemmän laadukkaiden lehtien palstoja viime päivinä. HIFK:n Pasi Nielikäinen ja Jokereiden Ryan VanderBusche ovat varmasti saaneet suuremman palstatilan kuin mitä puhtaasti pelillisillä ansiollaan olisivat koskaan saaneet. Siitä ei käy syyttäminen ko. nyrkkisankareita, vaan kannattaisi katsoa mitä tiedotusvälineet tällä hetkellä tekevät ja miten toimivat. Ilta-Sanomat osoitti viime tiistain mayhemissä todellisesti oman tasonsa: ensin lehti provosoi ja lietsoo tappelua näiden pelaajien välille. Sitten kun nyrkit ovat heiluneet kaivetaan lehden toimituksessa kukkahatut hyllyltä nopeasti ja aloitetaan jeesustelu.

Jääkiekko elää tällä hetkellä kahden todellisuuden maailmassa. Ns. pintajulkisuudessa asiasta pääsevät samaan säveleen jopa IRL-riitapukarit Tanja Saarela ja Eero Heinäluoma. Lajille vaaditaan suitsia ja joukolla puhutaan kiekkopiirien vastuusta tulevien veronmaksajien arvokasvattajana.

Toisaalla taasen työstetään itse lajia, pelataan peliä nimeltä jääkiekko ja nolostuneena seurataan kuinka SM-liigan edusmiehet lähtevät julkisuuden ehdoilla nöyristelemään ja myöntelemään, että "onhan tässä perää, onhan täällä tapeltukin...".

Poliisin motiiveja resurssipulankin keskellä lähteä vatvomaan tätä soppaa voidaan vain miettiä. Jos haluttaisiin olla relevantimman ongelman ytimessä puututaisiin pikemminkin kautta Suomen rehottavaan nakkikioskijonoväkivaltaan. Siellä nimittäin lyödään oikeasti ja lujaa!

No comments:

Arkisto