Thursday, November 16, 2006

Rautakansleri ruostumassa

Jääkiekkoliitto tarjosi eilen mainiota koko perheen viihdettä tiedotustilaisuudessaan.

Pääkoomikkona hääräsi jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola. Rautakansleriksikin nimitetty Kummola veti tiedotustilaisuutta, jossa kanadalainen Doug Shedden nimitettiin jääkiekkomaajoukkueen uudeksi päävalmentaksi. Eilisen perusteella ruostetta on Kummolaan kilpeen kertymässä pahemman kerran. Sen sijaan Jääkiekkoliiton tarjoama viihdearvo on jo melkoisen mainittava! Ja pääspedenä hääri Kale.

Jääkiekkoliitto on yksi Suomen vaikutusvaltaisimmista liitoista ja se käyttää monitahoista valtaa suomalaisessa urheilupolitiikassa. Eilinen tiedotustilaisuus viimeistään raotti verhoa sen tosiasian edestä, että Jääkiekkoliitossa korkeinta valtaa käyttää yksi ja sama mies, eli Kummola.

Monet journalistit ovat kyseenalaistaneet Kummolan asemaa, mutta sanottavaa säröä ei miehen kilpeen olla saatu. Eilen saatiin Kummola teki sen sitten itse.

Niinkin valtavan lajiliiton nokkamies oli tiedotustilaisuudessa epävarma ja ärtynyt nokittelija. Käyttäytymisellään hän romutti oman arvovaltansa ja uskottavuutensa ja antoi siimaa parhaillaan juttujaan kirjoittaville toimittajille, jotka olivat maalin kulmalla lapa tiukasti jäässä.

Kummola otti asialliset kysymykset provosointeina ja paljasti, että lehtimiesten kirjoitukset ovat kalvaneet häntä jo pitkään. Lähes alatyyliset vastaheitot eivät myöskään lisänneet Kummolan arvovaltaa, vaan veivät hänet takaisin hiekkalaatikolle.

Eilisessä virkistävintä oli se, että ehkä myös se tähän saakka hiljainen oppositio avaa suutaan.

Ai niin, päivän paras uutinen oli Suomen 1-0 voitto Armeniasta ja karsintalohkon piikkipaikka!

No comments:

Arkisto