Saturday, April 07, 2007

Hirveä havainto!

Minulla on suuri rakkaus liharuokia kohtaan keskivartalon lihomisen kustannuksellakin. Yksi asia kaltaistani herkkusuuta jaksaa vain ihmetyttää vuodesta toiseen.

Suomen metsät pullottavat hirviä, jotka päätyvät eri tavoilla asetettujen ampumakiintiöiden kautta metsästäjien tähtäimiin ja sitä kautta yksityishenkilöiden pakastimiin. Ei siinä mitään!

Satuin tuossa lukemaan kaikkivaltiaasta internetistä muutamia metsästysaiheisia keskustelupalstoja ja useaankin kertaan silmiin sattui valitus täysinäisestä pakastimesta ja siitä miten hirvenlihaa täytyy lähes heittää pois.

Onhan muutenkin tuttu ilmiö se. että metsästyskauden aattona innokas metsämies raivaa pakastintaan myymällä ylivuotisia (ja sinällään mainioita) paisteja raivatakseen uutta tilaa Kenwoodiinsa.

Samaan aikaan markettien lihatiskeiltä on turhaa etsiä kotimaista hirveä. Sen sijaan ulkomailta tuotua lihaa löytyy sitäkin enemmän ja huokeasti.

Nyt jo kuulen jonkun miettivän, että eikö tuo juntti tiedä hirven myyntiin saattamisen vaikeuksia ja tiukkaa elintarvikelainsäädäntöä. Toki tiedän tämän ja paljon muutakin, mutta eihän tässä ole mitään järkeä.

On olemassa kysyntää, on olemassa innokaita metsäporukoita ja metsissä eläinkanta, jota tulee jo yleisen turvallisuudenkin nimissä harventaa.

On se kumma jos tuohon ei saada ratkaisua aikaiseksi. Olisihan se kaikkien etu.

No comments:

Arkisto