Monday, April 09, 2007

Suuren kuvan ristiriita

Ennen viisautta hieman vitsausta!

Kirjahyllyn kasaaminen on yksi niistä hetkistä, jolloin sitä toivoisi olevansa kuten Piisisen Jorma, tuo mainio remonttireiska. Noh, tuskin se on Jorkallakaan helppoa, sillä hyllyjen kasaaminen on tehty sen verran vaikeaksi kenelle tahansa.

Ei vain se, että osia on tuhottoman suuri määrä jopa hyllyn kokoon nähden, vaan se että kasaamisohjeet on kopioitu todennäköisesti huonekalutehtaan nurkkaan unohdutetulla kopiokoneella. Tulkinnanvaraa siis on yleisestä kryptisyydestä puhumattakaan. Joskus tuntuu, että hylly kasautuu paremmin keskikaljan kuin ohjeiden avulla.

Sitten siihen viisauteen.

Iltis käsitteli viikonvaihteen Plus-liitteessään "äijämäisyyttä" sen eri ulottuvuuksissaan. Artikkeli itse oli kyllä harvinaisen idioottimaista ja äijämäisyyttä sen kaikissa muodoissaan halventavaa. Nyt tiedämme mitä musiikkia äijä kuuntelee (AC/DC toimii kuulemma hyvin), millaisia kirjoja äijä suosii (vessassa Aku Ankkaa, vessan ulkopuolella mm. Anthony Beevoria) ja mitä katsoo (Bondeja tottakai sekä kamppailulajeja). No artikkeli oli varmasti koostettu samalla huumorilla millä Etelä-Karjalan oma seiväshyppääjä Matti Mononen kameran edessä keikisteli.

Mutta oli siellä viisauttakin. Tsekatkaapa tämä.

"Toisin kuin naistutkijat väittävät, miehisyys ja naisellisuus eivät ole patriarkaalisen kulttuurin luomuksia. Ne ovat myötäsyntyisiä tosiasioita."
- Kirjailija Reijo Mäki.

Kuka vielä kehtaa sanoa, että Turusta ei tule mitään hyvää?!

No comments:

Arkisto