Monday, December 17, 2007

Lappeenranta Texas-syndrooman kourissa

Lappeenranta on viime aikoina ajautunut vaikean nk. Texas-syndrooman kouriin. Oletteko huomanneet, että huomattavan monet asiat ovat Lappeenrannassa "Suomen suurinta". Lähinnä tuo kuvaus on hiljattain liitetty 6-tien varteen kohonneen kauppakeskittymän kuvailemiseen, mutta nyt termin henki on alkanut vilahdella myös muussa keskustelussa.

Lappeenrannasta on tällä päivämäärällä muodostumassa pitkään odotettu "suur-Lappeenranta". Olihan jo aikakin, sillä ehtihän Kouvola jo aikaisemmin muovata ympärilleen dynaamisen kuntakokonaisuuden.

Ei Lappeenranta ole suinkaan väärällä tiellä, vaikka kieltämättä joihinkin lappeenrantalaisiin on jo nyt iskostunut tämän tekstin alussa vihjattu "Myllymäen henki".

Viime kädessä on veronmaksajien etu, että siirrymme yhä suurempiin kuntayksiköihin. Etelä-Karjalassa ollaan yhdistymisessä kaukana Kouvolan perässä.

Todellinen urakka odottaa maakuntamme kuntia Lappeenrannan ja Joutsenon yhdistymisessä. Joutsenolaiset voivat monessa asiassa olla tyytyväisiä Lappeenrannan kanssa tehtyihin naimakauppoihin. Sen on kuitenkin varmaa, että Joutsenon asema olisi ollut nykyistäkin vahvempi mikäli siitä olisi tullut kuninkaantekijä kahden kaunaisen naapurinsa liitosvääntöön.

No comments:

Arkisto