Saturday, February 16, 2008

Vapaata seksiä verkossa?

Keskivertoihmisen suhtautuminen internetiin on hyvin samanlainen kuin hipin suhtautuminen seksiin 60-luvun San Fransiscossa.

Mahdollisuudet ovat rajattomat ja uhat olemattomia. Rakkautta on kaikkialla!

Olen itse ollut Facebookin käyttäjä jo muutaman kuukauden ajan. Mitä enemmän sovellutukseen tutustuu sitä oudommalta se alkaa vaikuttaa. Ennenkaikkea sen luoma avoimuuden periaate alkaa arveluttamaan, mikäli sitä miettii tarkemmin.

Olen kirjoittanut Facebookiin blogitekstejä kunnes huomasin, että kyseinen sovellutus on sivuilta mystisesti hävinnyt. Enpä usko, että kukaan tekstejäni käyttäisi omiin tarkoituksiinsa, mutta silti moinen hieman ihmetyttää. Kun katson mitä kaikkea olen sivuille itsestäni antanut yleiseen tietoon on kirjo melko paljastava. Kulutustottumuksia, valokuvia, yksityiskohtia ja tekemisiäni on virrannut tasaisesti ja jonnekin tiedot ovat myös tallentuneet. Johan tällaisista paljastuksista pääministeri haastaisi koko aparaatin oikeuteen.

Eipä olisi ihme, mikäli varovaisuus alkaisi lisääntyä netin käytössä. Ihmiset oppivat varomaan itsestään jättämiä jälkiä ja sinisilmäisyys katoaa.

Uskonpa myös, että netin vapaa ja viihteellinen käyttö tulee samalla kärsimään.

No comments:

Arkisto