Wednesday, March 05, 2008

Vanhasen flirtti median kanssa kostautui

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi tänään kaikki syytteet pääministeri Matti Vanhasen ja Susan Ruususen oikeusjutussa.

Jutun ainoaksi voittajaksi selviytyi sananvapaus. Häviäjiä on sitäkin enemmän.

Susan Ruususen lähtökohdat ovat olleet inhimillisesti jopa ymmärrettäviä: yksinhuoltajaäidin maailma mullistui, kun itse pääministeri osoitti kiinnostusta. Ei siis ihme, että kokemus oli ylä- ja alamäkineen mullistava. Eipä Ruusunen osannut varmasti itsekään arvata, että hän olisi kirjoittava kirjan omista henkilökohtaisista kokemuksistaan.

"Pääministerin morsian" -kirja ei kuitenkaan ollut menestys sisällöllisesti tai kaupallisesti ja jätti jälkeensä lähinnä runnellun ihmisparan. Ja tähän tilanteeseen iski pääministeri, yksityishenkilö Matti Vanhanen.

Vanhanen veti rajan yleisen ja yksityisen välille kummalliseen ajankohtaan. Vanhanenhan oli jo aikaisemmin omiin tarkoitusperiinsä sopien ollut valmis esittelemään yksityiselämäänsä, mutta nyt hänelle tuli raja vastaan. Vanhanen lähti katsomaan korttejaan oikeusprosessin kautta ja panokset ovat osoittautumassa koviksi.

On sanomattakin selvää, että raskaimmin hävitty prosessi tulee kaatumaan Vanhasen niskaan seuraavissa vaaleissa, joissa henkilökohtainen persoona tulee olemaan esillä. Tuolloin Vanhasen on melko turha avata omia vaatekaappejaan, koska on itse ollut sulkemassa niitä.

Mielenkiintoisinta onkin nyt kuulla puoluesihteeri Jarmo Korhosen mietteet. On nimittäin täysin mahdollista, että tämä jupakka säteilee myös Keskustan tulevaan johtajaspekulaatioon.

No comments:

Arkisto