Monday, June 09, 2008

Pele säärisuojissa

Nykyisin lapsuuden kotitalossani asuvat sukulaiseni tekivät pari vuotta sitten hauskan löydön. Vintin pimennosta löytyivät jalkapallourani ensimmäiset säärisuojukset, jotka hankittiin Kotkan nappulaliigan koitoksia varten.

Kerrottakoot sen verran taustaa, että ei niin mittavan jalkapallourani aloitin Metsäkulman Haukkojen joukkueessa ja traagisesti sen jälkeen, kun joukkueen menestysputki katkesi. Syy tai seuraus, mene ja tiedä.

Palataan niihin säärisuojuksiin. Humoristisen ja ehkäpä hellyyttävänkin vivahteen suojuksien löytämiselle antaa eräs pieni sana mikä oli tuherrettu säärisuojusten sisäosaan. 9-vuotiaan pojan ehkäpä vielä hieman arpovalla käsialalla säärisuojusten sisäpinnalle kuulakärkikynällä teksti "Pele".

Edison Arantes do Nascimenton lahjat jalkapallon parissa ovat toki aina olleet omiani hieman ylivertaisempia, mutta ei se silti tuolloin estänyt ihailemasta brasilialaistaituria.

Säärisuojukset palauttivat mieleen runsaasti muistoja mm. jalkapallon arvokisoista. Varhaisimmat muistot liittyvät vuoden 1982 jalkapallon MM-kilpailuihin. Tuolloinhan kisat pelattiin Espanjassa ja varsinkin Paolo Rossin uroteot jäivät junnun mieleen. Sopimus Azzurrin kanssa oli tehty ja se pitää edelleen.

Niinpä tämän Italia-Hollanti on kisojen ensimmäinen herkkupala. Aamuvuorosta huolimatta!

No comments:

Arkisto