Wednesday, October 22, 2008

Levykaupoille mars mars!

Lappeenrannassa on ilahduttavan vanhanaikainen levykauppa. Niin hyvässä kuin pahassakin.

Humppakaupungin keskustassa sijaitseva Levy-Musiikki on pariskunnan vuosikausien ajan pitämä putiikki, jossa kuluu tovi jos toinenkin. Välillä keskustelua tulee Lappeenrannan soittoruokalatarjonnasta 70-luvulla, välillä mietitään minne levyjen kansia suunnittelevien graafikoiden kunnianhimo on hävinnyt ja sittenhän me tilaammekin jo The Whon viiden levyn boksia.

Nyt olen kuitenkin hieman huolissani. Työkaverini on pitkään valitellut, että hyllyt ovat puolityhjiä ja viereissä Andylässäkin valikoimat ovat huomattavasti monipuolisemmat. Eilen liikkeessä käydessäni huomasin, että DVD-valikoima oli pienentynyt huomattavasti, eikä kauppaan kolme viikkoa sitten tilaamani Omnareiden uusi levy ole vieläkään tullut. Liekö tilaus edes lähtenyt.

Toivottavasti kyseessä on hetkellinen lokalamaus, sillä tätä liikettä Lappeenrannan ei ole varaa menettää. Vaikka hyllyt ehkeivät määrällisesti yhtä runsaat olekaan kuin Andylässä, on Levy-Musiikilla kuitenkin merkittävä sijansa kaupungin äänilevykulttuurin edistäjänä!

1 comment:

Anonymous said...

Tähän kutsuun aion vastata heti seuraavaksi Lappeenrannassa vieraillessani. Elämäni sulostuttajan etelä-karjalaisuuden ansiosta Saimaan rannoille on asiaa vähän väliä, samalla voi käydä tukemassa pientä levyputiikkia.

Minun elinikäinen haaveeni on ollut oma vastaavanlainen puoti. Sielläpä sitä tulisi vietettyä kutsumusaikaa. Vielä kun siitä saisi elantonsa, tämä se taitaa pienen tappaja nykypäivänä olla.

Arkisto