Monday, October 13, 2008

Valtakunnalliset vaalitentit suosivat Perussuomalaisia

Käynnissä oleva kuntavaalikampanja on yleisilmeeltään jäänyt oudon vaisuksi.

Osa ongelmaa ovat valtakunnallisten mediatoimijoiden vaalitentit, joissa ei päästä kuntien kipupisteisiin käsiksi. Yleisellä tasolla liikkuvat aiheet ja keskustelut etenevät taiteen kaikkien sääntöjen mukaisesti, mutta jotain jää kaiken aikaa puuttumaan.

Vaalien lähestyessä onkin käynyt selväksi, että valtakunnallisista yleistenteistä hyötyvät eniten Perussuomalaiset ja Timo Soimi. Vai olisiko perustellumpaa sanoa Timo Soini ja Perussuomalaiset.

Puolue pääsee kerta toisensa jälkeen marssittamaan parrasvaloihin valtakunnan johtavan populistin Soinin. Puolueen muu kaarti ei kuumimpia spotteja tosin kestäisikään, sillä keskimääräisesti puolueen ehdokaskatras ei suoraan sanottuna vakuuta.

Ehdokkaista huolimatta on selvää, että Perussuomalaiset tulee olemaan näiden vaalien selkein voittaja. Puolueen laariin pelaa myös se, että suurelta osin puolue pääsee kunnissa tyrkylle puhtaalta pöydältä. Puolueella ei ole kunnissa vielä vanhoja rasitteita ja niinpä Persut voivat pelata samoilla korteilla kuin valtakunnallisestikin: Leukaperiä on hyvä repiä siinä vaiheessa kun itse ei ole vielä joutunut vallankahvaa puristamaan.

Uskoisinkin, että Perussuomalaisten tosiasiallinen kannatus tullaan näkemään kuntatasolla vasta neljän vuoden kuluttua.

No comments:

Arkisto