Sunday, November 09, 2008

Porvareiden sosiaalikonservatiivit demareiden piparipurkilla

Vanhan liiton ja kovan linjan porvarivaikuttajien pehmeneminen aiheuttaa tuskaa demareille.

Mm. Iiro Viinasen, Sauli Niinistön ja Harri Holkerin viimeaikaiset ulostulot ovat esitelleet kotimaisesta porvaripoliitikasta täysin uuden sivun. Niinistöhän toppuutteli hallitusta veronkevennysten toteuttamisessa. Suomen taloutta 90-luvun laman aikana rautaisella otteellaan hallinnut Iiro Viinanen puolestaan kummasteli miten pienituloisten veroprosentti voi olla euromiljoonäärejä huomattavasti tylympi. Holkerikaan ei enää piiloudu kuuluisan kahvikuppinsa taakse tai kehoita syömään silakkaa.

Uskon, että kyseessä ei ole ainoastaan muutaman seniorikokoomuslaisen hetkellinen sekoaminen, vaan isomman linjan korjaaminen. Jo Kokoomuksen kuntavaalikampanja toi puolueen lähemmäs arkea kornien mainoslauseiden takaa ja tulos nähtiin vaalien tuloksessa. Vaalit nostivat Kokoomuksen Suomen suurimmaksi puolueeksi.

Eniten elintilaa porvarin pehmeneminen syö demareilta. Takana on hävitty kuntavaalikimara ja epävarmat ajat jatkuvat epävarman puheenjohtajan johdatuksessa. Demarileiristä on valiteltu, että poliittisessa keskustassa on ahdasta. Eniten elintila puolueelta syövät kuitenkin demarit itse. Puolueen aate on laimentunut, johdossa ei ole arvojohtajaksi kykenevää ja puolueen brändi on vain yksinkertaisesti vanhentunut.

Demareilla on kiire miettiä suuria linjojaan. Seuraavat eduskuntavaalit ovat jo kahden vuoden päässä.

1 comment:

Ville said...

Demarit on uusi SMP!!!

Arkisto