Friday, December 19, 2008

Forgotten Heroes Vol. 6

Imperiumin DVD-arvio Teslan tuoreesta Comin' Atcha Live -DVD:stä sai pitkästä aikaa kaivamaan Teslan levyt CD-hyllystä aktiivisoitantaan ja hyvä niin! Enpä muistanutkaan miten perkeleen timmistä rokkiremmistä onkaan kysymys. Ja paino nimenomaan preesensissä, sillä onhan bändiltä tarjolla tuorettakin tuotantoa.

Sehän sopiikin tämän vuoden teemaan, sillä onhan vuosi 2008 ollut odotettujen comeback-levyjen vuosi. Omassa listauksessa kärkeen ampuvat Metallican sekä Mötley Crüen tuoreet levyt. Axlin soololevy (en suostu siitä käyttämään sitä nimeä, millä tehtiin mm. Appetite For Destruction) on omanlaisensa kuriositeetti, mutta yhtenäisenä rock-levynä se ei vain toimi. Tuoretta Teslaa en ole vielä "I wanna Live" -biisiä lukuunottamatta tsekannut, mutta koko rieska täytyy kyllä ottaa haltuun a.s.a.p!

Ennen otsikon lupaamaa eksemplaaria on pakko hehkuttaa vuoden 2008 ehkä yllättävintä comeback-levyä silläkin uhalla, että jo ennestäänkin kyseenalainen uskottavuuteni vakavasti otettavana levykokoelman kasaajana ja "oikeiden" bändien diggaajana murentuu.

Kukapa olisi uskonut, että toinen musisoiva tanskalais-emigrantti tekisi niin hyvän levyn, kuin mitä Mike Tramp White Lionsinsa kanssa teki. "Return Of The Pride" on erinomainen rock-levy, jolle on koottu johdonmukainen kokonaisuus tarttuvaa hard rockia ilman menneen alleviivaamista. Trampin ja sittemmin julkisuudesta kadonneen kitaristivelho Vito Brattan kombinaatiossa oli vain jotain taikaa, josta hyvänä esimerkkinä ovat mm. biisit "Hungry", "Lady Of The Valley" sekä "Cry For Freedom". Samaa rataa Tramp tuntuu jatkavan, vaikka kitaristit vierellä ovatkin vaihtuneet.

Mutta what the hell White Lionista, sillä Teslastahan tässä piti puhua. Tässä eräs mainioista ensilevyn raidoista. Crank it up!

No comments:

Arkisto