Monday, December 29, 2008

Superlatiivit laskevat jälleen mäkeä

"Aivan huikeat lähtökohdat tulevalle mäkiviikolle!!"

Näin hehkutti MTV3:n mäkikommentaattori Toni Nieminen tämän vuoden mäkiviikon avauskisan jälkeen. Nämä huikeat lähtökohdat koostuivat yhdestä hypätystä kisasta ja parin pisteen erosta kärkihyppääjien välillä. Siis kun yksi kisa oli hypättynä.

Jos rehellisiä ollaan, niin lähtökohdat olisivat olleet huomattavasti huikeammat mikäli toiseen kisaan lähdettäisiin kärkihyppääjien tasatilanteesta.

MTV3:n mäkilähetykset ovat maan katsotuimpia urheilulähetyksiä, eikä se ole suoranainen ihme. Suomalaiset rakastavat mäkihyppyä. Rakastavathan suomalaiset lajeja, joissa myös menestystä on odotettavissa.

Itse lähetykset ovat kerrassaan huikeaa seurattavaa. Kaikki on "äärimmäistä", "huikeaa" ja kaikkea on paljon kuin Texasissa konsanaan. Selostajat huutavat, hehkuttavat ja rakastuvat omiin hyppääjille antamiinsa lempinimiinsä niin, että myötähäpeällä ei ole määrää eikä mittaa.

Siis ei kun Karjala-lippikset päähän ja mäestä putoamista katsomaan!

2 comments:

Anonymous said...

Mielestäni Nieminen on asiantuntijana hyvä. En siis ole valmis yhtymään miehen kritisoijiin. Sanavalmius (vaikkakin junttikääreessä) on verissä, ja lajiin löytyy oikea "insight", toisin kuin vaikka Porttilan Jarilla tai muilla MTV3:n perinteisillä lajiurpoilla.

Toisaalta mäkihypyn kiinnostavuus on kärsinyt voimakkaasta inflaatiosta jo vuosia, lieneekö kyse persoonallisuuksien puutteesta? Nykäsen jälkeen kun todella riemastuttavia tapauksia ei ole ollut, mitä nyt Harri Olli osoittaa hyviä merkkejä oikeasta suuntauksesta. Vanhoina hyvinä aikoina hyppytornit kansoitti nimekäs joukkio: Horst Bulau, Jan Boklöv, Didier Mollard, Virgilio Lunardi, Primoz Ulaga, Jaroslav Sakala, Pekka Suorsa, Tuomo Ylipulli, Ernst Vettori, Andreas Felder, Ladislav Dluhos, Miran Tepes, Heinz Kuttin... oi niitä aikoja kun jopa Rajko Lotricin edesottamuksia seurattiin anaalisella millintarkkuudella.


Tai sitten on vain syntynyt ymmärrys siitä, kuinka oikeasti typerää alamäkeen hyppääminen oikeasti onkaan!

mosesgunner said...

Kyllähän itsekin muistajan ajan, jolloin jopa suomalaisen peruskoulun opetus keskeytettiin tärkeiden urheilutapahtumien ajaksi ja siirryttiin joukolla saliin.

Se mitä tarkoitin oli lähinnä se, että eri mediatalot ovat ajaneet itsensä nurkkiin lajivalinnoilla jo siitäkin syystä, että lähetysoikeudet maksavat maltaita. Tämän takia itse kunkin kanavan on puffattava ja hehkutettava omaa tuotettaan ylitse kaiken. Toki tästä sitten taas on päinvastaisena esimerkkinä lupamaksurahoitteisemme, joka onnistuu ajoittain käsittämättömästi piilottamaan mielenkiintoisia ohjelmakokonaisuuksia useiden kanavien lähetysvirtaan. Tästä hyvänä esimerkkinä esimerkiksi Teema, joka ei pahemmin pidä melua itsestään.

Arkisto