Tuesday, January 27, 2009

Ohi olennaisen

Kauhajoen koulusurmaajalle ampuma-aseen jättänyt poliisi saa syytteen tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske määräsi tiistaina syytteen nostettavaksi.

Ilmaan voi perustellusti heittää kysymksen, että olemmeko näin menettelemällä varsinaisen ongelman ytimessä, vai hyvitämmekö kollektiivista syyllisyyden tunnetta syytteen saaneen poliisin kustannuksella.

En tiedä mikä yhteiskuntaamme riivaa, mutta ympärillä havainnoitava tekopyhyys ja ulkokultaisuus saavat ajoittain voimaan pahoin. Edistämmekö nuorten hyvinvointia asettamalla poliisin syytteeseen. Jatkamalla ajatusta ehkäisisimmekö tulevia koulusurmia poliisien arvostelukykyä analysoimalla ja lupakäytännöstä keskustelemalla? Varmasti osansa on näilläkin, mutta olisiko olennaisempaa pureutua itse nuorten hyvinvointiin.

Miksei valtion rahanjakoa aseteta syytteeseen siitä, että kunnat on ajettu taloudellisesti niin tiukalle, ettei nuorten ennaltaehkäisevään mielenterveystyöhön ole enää tarpeeksi rahaa?

Miksi metsä jää niin monessa asiassa näkemättä puilta?

No comments:

Arkisto