Tuesday, January 20, 2009

"Sanomamme ei ole vielä mennyt perille..."

SDP:n lappeenrantalainen kansanedustaja Anneli Kiljunen kommenti Etelä-Karjalan Radion Valtaväylä-haastattelusarjassa tuoreeltaan demareiden jo 20 prosenttiin pudonneista kannatuslukuja puhuttelevasti.

"Sanomamme ei vielä ole mennyt perille."

Totta! Eihän Forssan loppukesän 1903 puoluekokouksesta ole vielä kulunut kauaakaan.

Demaritoimijat kiertävät puolueen puheenjohtaja Jutta Urpilaisen ilmiselvää epäonnistumista, kuin kissa kuumaa puuroa. Kokoomus menee niin sisällöllisesti kuin imagollisestikin jo kaukana edessä. Huolestuttavampaa on kuitenkin tarkastella samoissa ongelmissa painiskelevan Keskustan tilannetta. Vaikka Matti Vanhasen johtamalla puolueellakaan ei myötätuuli purjeissa puhalla, on Vanhasella kuitenkin potentiaalisia seuraajia demareihin verrattuna. Ja mikä uskomattominta, on Keskustalla myös kentälle avautuva aate. Demareilla ei.

SDP:n valitessa uutta puheenjohtajaa olivat tuoreus ja hetkellinen imagon kohottaminen arvossaan. Jo tuolloin oli nähtävissä, että aatejohtajaksi Urpilaisesta ei ole. Nyt on selvää, ettei Urpilaisesta ole muuksikaan johtajaksi.

SDP:n arvopohja murenee pelottavan nopeasti. Puolue tarvitsisi sisäisen arvokeskustelun lisäksi reilusti vasemmalle reivaamisen. Tällä hetkellä puolueen elintila poliittisessa keskustassa on kapea, eikä lisätilaa ole myöskään luvassa.

No comments:

Arkisto