Tuesday, March 31, 2009

Lappeenrannan kaupunginvaltuusto osoitti selkärankaa

Lappeenrannan kaupunginvaltuusto osoitti harvinaista selkärankaa.

Valtuusto käveli kaupunginhallituksen säästölistan ylitse ja päätti ottaa lisälainaa miljoona euroa, jotta peruspalvelut saadaan pidettyä yllä.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ari Torniainen (kesk.) oli luonnollisesti valtuuston päätöksestä harmistunut. Torniaisen mukaan paljon työtä oli mennyt hukkaan, sillä asiaa oli valmisteltu pitkään. Tämä voi olla totta, mutta suuremman tarkastelun väärti ovat palvelut, joita lisämiljoonalla halutaan turvata.

Lappeenrannan kaupunki julkisti reilu viikko sitten säästölistan, jonka oli määrä kohdentua kaupungin toimintoihin ja henkilöstömenoihin. Erityisen kova prässi olisi kohdistunut sosiaali- ja terveystoimeen, jossa henkilöstö on jo nyt lujilla. Torniainen toki koki kaupunginhallituksen säästölistankin tähdänneen palveluiden turvaamiseen. Kummaa kyllä, mutta henkilöstö on kokenut säästötoimet toisin. Tiedetäänhän, että esimerkiksi hoitoalalla työntekijät ovat kovilla ja sijaisia on vaikeaa löytää. Myös opetustoimessa tunnutaan luottavan, että mahdolliset ja vapaaehtoiset lomautukset voidaan hoitaa opetukseen kajoamatta.

Miljoonalla ei Lappeenrannan kaikkia ongelmia ratkaista, mutta valtuuston päätös on periaatteellinen kannanotto kuntien palvelutason puolesta.

Ikävää tuo kunnallinen demokratia.

No comments:

Arkisto