Monday, April 13, 2009

Rock n' Roll rakastaa suuria tarinoita!

Otsikko sanoo kaiken olennaisen.

Bändistä ei välttämättä tee suurta sen soittama musiikki. Jotta bändin tai artistin paikka rockin mytologisissa kivitauluissa olisi sinne kuusikielisellä taltalla hakattu tulee sen olla sydänverellä blandattu.

Nimet kuten AC/DC, Metallica ja Led Zeppelin ovat kaikki kirjoittaneet rockin eepoksia, viikatemiehen suosiollisella avustuksella tosin.

Hanoi Rocksin tarina on yksi rockin suurista saagoista, vaikka bändi ei koskaan sen ansaitsemaa suosiota saanutkaan. Onneksi Ari Väntäsen "All Those Wasted Years" -kirja on sen ainutlaatuisen väkevästi tallentanut.

Kirja tuo bändin nopean nousun ainutlaatuisuuden käsin kosketeltavasti esille, eikä kirjoittaja sorru Joel McIverin kaltaiseen besserwisser-asenteeseen, jonka tärkein tehtävä on alleviivata kirjoittajan omaa tietämystä ja ennenkaikkea sitä miten tämä oli bändin takana jo silloin, kun valtaväestö oli kirjan kohteesta tietämätön.

Puheet sikseen! Maaginen taltionti vuoden 1983 Marquee-klubin keikalta osoittaa Hanoi Rocksin parhaassa loistossaan.

1 comment:

Ville said...

Hitto tää kirja pitää kyllä saada hyllyyn. Samoin kiinnostaisi kovasti tuoreehko Van Halen -elämäkerta. Kyseessä kuitenkin kuningasbändi.

BTW Chickenfoot tuli eilen ennakkokuunteluun - rautaa!!

Arkisto