Wednesday, March 11, 2009

Reunakirjoituksia median reissuvihkoon osa 5

Maikkarin mäkimaajoukkueen kuningaskotka Janne Ahonen on palannut.

Uutinen on iloinen suomalaisille penkkiurheilijoille, joiden menestyskiima on tällä kaudella mäkihyppyä katsoessa kasvanut tähtitieteellisiin sfääreihin. MTV3:n taannoinen slogan voidaan tuunata muotoon "Maailman kärsimättömin kansa". Ainakin mitä urheilijoidemme menestykseen tulee.

Miettimisen aihetta jälleen antoi myös Maikkarin Tulosruutu keskiviikkona. Vartin lähetys aloitettiin kanavan F1-puffilla, josta mentiinkin sitten kymmenen minuutin "kuningaskotka"-läyhyttämiseen. Hieman menivät puurot ja vellit, posketon kanavapuffaaminen ja täysverinen urheilujournalismi sekaisin, kun "kuningaskotka" esiintyi ruudussa kanavan paita päällä. Jostain syystä haastattelusta puuttui terävyyttä.

Miksiköhän!

Mainosrahoitteinen Maikkari ei suinkaan ainoana mediatalona tukeudu blogisteihinsa ja kommentaattoreihinsa. Myös Yleisradion urheilu flirttailee saman asian äärellä. Onhan Anssi Koivuranta esimerkiksi samaisena keskiviikkona sekä urheilusivujen ykkösuutisen aiheena että samaisten sivujen blogisti.

Tällä suuntauksella isot mediatalot ajavat itsensä samaan miinaan maakuntalehtien urheilutoimitusten kanssa. Etäisyys haastateltaviin kutistuu olemattomaksi ja samalla myös kriittinen katsantokanta käy aina vain vaikeammaksi.

Toimittajienkin pitäisi muistaa, että kaveruus ei aina kannata.

No comments:

Arkisto