Friday, March 06, 2009

Etelä-Karjalassa tyydytään vähäänkin

Liikenne- ja viestintäministeriö päätyi perjantaina esittämään viraston sijoituspaikaksi pääkaupunkiseutua. Rannalle jäivät ruikuttamaan niin Lappeenranta, Rovaniemi kuin Kotkakin. Ministeriön päätökseen oli kirjattu nahkalauselma, jonka mukaan Lappeenrantaan ja Rovaniemelle tullaan sijoittamaan viraston osatoimintoja.

Lappeenranta oli liikkeellä väyläviraston kanssa vakavalla jalalla. Vielä reilu kuukausi sitten Lappeenrannan kaupunginjohtaja Seppo Miettinen maalaili Yleisradion haastattelussa virastolle omaa tonttia Simolantien varresta ja visioipa hän myös, että samaan pytinkiin mahtuisivat myös uusia tiloja Lappeenrannassa kaipaavat poliisit.

Nyt alueellistamispäätöksen tultua julkisuuteen hyristiin Etelä-Karjalassa tyytyväisyydestä. Näin siitäkin huolimatta, että Etelä-Karjalaan ripoteltiin tämän alueellistamisen yhteydessä hikisiä rippeitä. Jos edes niitäkään.

Vallitsevassa taloudellisessa tilanteessa kunnat ovat tyytyväisiä jokaiseen saatavaan työpaikkaan. Samaa tyytyväisyyttä muisti Etelä-Karjalan Radion haastattelussa kuuluttaa myös Keskustan kansanedustaja Kimmo Tiilikainen.

Tiilikaisella taisi kuitenkin olla myös hieman hätä puserossaan. Niittasihan pääkaupunkiin jäävän alueellistamispäätöksen Tiilikaisen puoluetoveri liikenneministeri Anu Vehviläinen. Ei siis ihme, että Tiilikaiselle tuli kiire puolustaa tehtyä ratkaisua yltiöpositiivisinkin sanakääntein Etelä-Karjalan Radion asiaa käsitelleessä kontaktiohjelmassa.

Tiilikaisen mukaan "Väylävirasto saatiin Lappeenrantaan".

Kumma juttu. Paria tuntia myöhemmin liikenneministeri Vehviläinen perusteli pääkaupunkiseudun paremmuutta Lappeenrantaan ja Rovaniemeen verrattuna.

Taisi Tiilikaisella olla väylävirasto- ja Konnunsuo päätösten jälkeen hoppu vakuutelemaan omille äänestäjilleen, että puolityhjä lasi onkin puolitäysi.

Ollaan nyt sitten tyytyväisiä edes vähään. Jahka niistäkin saadaan ensin päätös.

1 comment:

Anonymous said...

Vehviläinen on pelkkä housu.

Arkisto