Friday, May 01, 2009

Me wise magic!

Harvoin on minkään bändin comeback niin lähellä totaalista kliimaksia kuin mitä oli lävähtää käsillemme tusinan verran vuosia sitten!

Tuolloin Van Halenin parisuhde Sammy "Red Rocker" Hagarin kanssa tuli päätökseensä ja bändi päätti julkaista "Greatest Hits" -kokoelman. Faneja ympäri maailmaa säväytti tieto siitä, että mikin varteen olisi palaamassa kaikkien lead singereitten äiti, isä, buddha ja kaikkivaltias David Lee Roth.

Muistan levyn tuolloin hankittuani skippasin tutummat biisit sivuun ja otin soittoon levyn ensimmäisen uuden Roth-Van Halen-Anthony-Van Halen -tuotoksen, eli biisin "Me Wise Magic".

Taika oli käsien kosketelevana!

Jo ensi tahdeista kävi ilmi, että taika oli tallella ja toisinnettavissa! Hagarin aikaiset Van Halenit olivat kaikki kuranttia kamaa. Myös Van Hagarin tuolloin viimeisin, eli "Balance"-levy oli ja on edelleen pirun timakka (timokarvosmia käyttääkseni) rock-kiekko.

Yhtäkaikki soittimessani alkoi soimaan kuitenkin tuo ensimmäinen klassisen Van Halen -kokoopanon tuotos sitten vuoden 1985.

Biisi on kaikkea sitä mitä Van Halen on parhaimmillaan: soitannollista nokkeluutta, laulajan testosteronikarismaa ja ennenkaikkea se on erittäin hyvällä melodiakululla varustettu biisi.

Valitettavasti vain kaikki ei mene kuin elokuvissa ja Van Halenin "rebirth" antoi vielä odottaa itseään. Mikäli bändi olisi kuitenkin tuolloin noussut jaloilleen olisi suuria tekoja ollut vielä saavutettavissa. Kumihomo Gary Cheronen kanssa tehty Van Halen III on Iron Maidenin Virtual XI:n ohella toinen allekirjoittaneelle rakkaan orkesterin tekemä levy, jota en ole sinkkulohkaisuita ja satunnaisottoja lukuunottamatta kuunnellut kertaakaan kokonana lävitse.

"Me wise magic" on edelleen pahkeisen kova biisi ja edelleen harmittaa mitä Van Halenista olisi tuolloin voinut vielä tulla!

No comments:

Arkisto