Monday, April 27, 2009

Imatran kaupunki Kylpylän asialla

Imatran kaupunginhallitus päätyi suosittamaan uuden jäähallin rakentamista Ukonniemen alueelle pois aikaisemmissa kaavaillussa esitellyn Mansikkalan sijaan.

Päätöksellään Imatran kaupunginhallitus paljastaa myös sen, että kaupunkilaisten etua suurempana asiassa nähdään Imatran Kylpylän muassaan tuomat asiakasvirrat.

On totta, että kaupunkilaisten kannalta on järkevää luoda näin mittavista investoinneista tuottavia. Hallin maksavat kuitenkin imatralaiset veronmaksajat ja kaupunkirakenteen sijaan nyt olisi ollut paikka ajatella myös kaupunkilaisten etua.

Tosiasia nimittäin on, että Mansikkalan välittömässä läheisyydessä asuu huomattavasti suurempi määrä ihmisiä kuin Ukonniemen ulkoalueen läheisyydessä. Sillä ei tässä tapauksessa ollut suurtakaan merkitystä.

Jäähallin paikkaa suunnitellut työryhmä esitti aiemmin paikaksi Mansikkalaa ja myös Imatran kaupunginjohtaja Pertti Lintunen liputti vielä vuosi sitten näyttävästi Koulukadun varren puolesta. Mieli kuitenkin muuttui. Nopeasti ja jyrkästi.

YIT ilmoitti pari viikkoa sitten investoivansa Imatralle ja tarvittavat maat YIT ostaa kaupungilta. Tarkoituksena on kehittää Kylpylän palveluita edelleen.

Kuinka mainiosti jäähalli näihin suunnitelmiin sopiikaan!!

No comments:

Arkisto