Friday, April 16, 2010

Tuoppi Type O Negativen muistolle

Vanhaan, nykyisen kuvaamo Karhun paikalla sijainneeseen alkuperäiseen Sam's Pubiin liittyy suuri määrä rakkaita muistoja. Yksi parhaista liittyy tällä viikolla ajasta iäisyyteen siirtyneen Peter Steelen Type O Negativeen.

Pahaa aavistamatta istuin baaritiskillä siemailemassa oluttani, kun siihen saakka itselleni täysin ennenkuulumaton soundi alkoi hiipimään tajuntaani.

Soundi oli äärimmäisen raskas, mutta kuitenkin niin kovin erilainen sen ajan metallin äänimaisemasta. Äärimmilleen särötetty basso, ihmeellisen efektikylläinen kitarasoundi ja näiden taustalla perinteiset, mutta raskaat rummut. Parasta kaikessa oli mahtipontisen tarttuva biisi, jota tulkitsi röyhkeän matala laulaja. Kyseessä oli Bloody Kisses -levyn avausraita "Christian woman".

Itse levy vakiintui paitsi pubin niin myös omaan vakiosoittolistaani kiinteästi ja on siellä edelleen. Lopullinen niitti oli kuitenkin ilta Tavastialla 21. marraskuuta vuonna 1996. Tuolloin bändi kiersi loistavan October Rust -levynsä tiimoilta. Keikka oli ja on edelleen yksi parhaista millä itse olen ollut koskaan. Piste iin päällä oli keikan ehdoton huipentuma Too Late: Frozen -biisi, jonka aikana lavalle satanut "lumisade". Harvoin, jos koskaan on niin tehokkaasti yhdistetty visuaalinen ja äänellinen maisema.

Lippu tuolle keikalle maksoi muuten 142 markkaa. Sitä miettiessä voi luupata vaikka alla olevaa videota.

No comments:

Arkisto