Wednesday, April 21, 2010

Jalkapallo tekee sen itse!

Kotimainen jalkapallokausi alkoi.

Huomasiko kukaan? Kiinnostaako ketään?

Veikkausliigan toimitusjohtaja Jan Wallden on vuosittain valanut uskoaan liigansa kasvumahdollisuuksiin. Lähes joka vuosi olemme kuulleet miten tänä vuonna yleisökeskiarvojen kasvu on käsillä ja miten lajikulttuuri lyö vihdoin isosti läpi myös meillä Suomessa.

Sitä odotellessa.

Tänä vuonna Veikkausliigakauden avaus oli jo lähes surkuhupaisa. Liigainfo pidettiin viikkoja ennen kautta, jolloin myös sähköiset mediat asian noteerasivat. Esimerkiksi Suomen kuunnelluimman radion Radio Suomen Veikkausliigailta oli huhtikuun ensimmäisenä päivänä. Liigan avauspotku potkaistiin Kuopiossa kuitenkin vasta reilua kahta viikkoa myöhemmin.

Ja millainen se avauskierros olikaan.

Lehdet jaksoivat hehkuttaa, että kauden ensimmäinen maali tehtiin ottelussa KuPS-HJK. Muita vaihtoehtoja avausmaalin otteluksi ei ollutkaan, sillä kyseisenä päivänä ei muita otteluita pelattukaan.

Veikkausliiga puhuu "avauskierroksesta", mutta kovinkaan jäntevästä urheilutapahtumasta tuskin voi puhua. Olihan "avauskierros" venytetty peräti neljälle päivälle. Sen isommalle leivälle noin pientä voimäärää tuskin levittääkään.

Veikkausliigauransa viime kauteen päättänyt Saku Puhakainen lausui Ylen Etelä-Karjalan Radion haastattelussa mielenkiintoisen toteaman. Puhakaisen mielestä Veikkausliigaa ei kannata vertailla millään muotoa edes Pohjoismaiden liigoihin. Ex-maalitykin mielestä kotimaista liigaa pitäisi tarkastella parhaana kotimaisena jalkapallotuotteena ilman kiusallista vertailua suurempiin liigoihin. Myös puheet jääkiekon SM-liigan haastamisesta ovat Puhakaisen mielestä haihattelua. Lappeenrannassa asuvan Puhakaisen mielestä myös liigassa olisi tarkastelun varaa. Kauden pitäisi olla nykyistä huomattavasti jäntevämpi kestoltaan ja ottelurytmiltään.

Puhakaisen sanoissa on paljon viisautta. Olemme hurmaantuneita suomalaisten pelaajien virrasta euroopan kentille. Koko suomalaisen seurajalkapallon tilasta se ei kerro kuitenkaan vielä mitään. Ei hyvässä eikä pahassa.

Arvostetaan suomalaista jalkapalloa sellaisena kuin se on. Turhilla pilvilinnoilla heikennämme vain omaa uskottavuuttamme lajien kesken.

No comments:

Arkisto