Tuesday, April 17, 2007

Porvarillista äijäenergiaa hallitus puolillaan

Paavo Väyrynen otti omansa pois kuljeksimasta.

Moni saattoi vaalien jälkeen ihmetellä suomalaisen politiikan metusalemin röyhkeyttä tämän vaatiessa itselleen painavaa ministerisalkkua edellytyksenä kotimaan politiikkaan palaamista. Nyt Väyrysen kädessä on ulkomaankauppaministerin salkku ja Paavo is back!

Todennäköisesti tämä oli myös se mitä Väyryselle Keskustan kenttäjohdon taholta luvattiinkin ehdokasasettelun ollessa kuumimmillaan. Eipä ole vaikeaa kuvitella puoluesihteeri Jarmo Korhosen kuiskivan Väyrysen korvaan, että "on se aika Paavo tulla sinun näyttämään konkarin otteita". tai että "Kyllä me Paavo siitä lähdetään, että sinä et mitään viraabelihommia ala tekemään eduskunnan pikkutyttärien seurassa".

Kun Keskusta sitten piti asemansa vaaleissa piti Väyrynen myös huolta siitä, että puheista pidetään kiinni. Ja tässä sitä nyt ollaan.

Mitä porvarihallituksen nimikaartiin tulee, niin kyllähän Vanhasen kakkonen on aiheuttanut myös hymyilyä. Onhan Suomella lähettää Brysselin keitoksia hämmentämään mm. hyökkäyskaksikko Ilkka Kanerva - Paavo Väyrynen. Siinä on turha tulla noviisien natisemaan, kun tämä duo alkaa pistämään asioita ojennukseen. Eikä tämä välttämättä ole Suomen kannalta lainkaan huono asia.

Sen sijaan nämä Hyssälät ja Lindenit ovat jo nähtyjä kortteja, eivätkä odotusarvot ole korkealla. Suurinta ihmetystä on aiheuttanut Kokoomuksen sisäministeri Anne Holmlund. Tuore sisäministeri oli suorastaan hellyyttävä vakuutellessaan pätevyyttään ministeriksi. Olihan takana sentään kaksikymmentä vuotta kunnallispolitiikkaa. Tässäkö olivat kykypuolueen nuoret kyvyt?

Myös RKP:n kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallinilla on edessään iso urakka vakuutellessaan kulttuuri- sekä varsinkin urheiluväkeä asialle omistautumisestaan. Siinä ei Aston Villan fanius paljon paina.

No comments:

Arkisto