Monday, June 23, 2008

Julkinen terveydenhuolto mainettaan parempaa Imatralla

"Kyllä nämä julkiset terveyspalvelut täällä Imatralla toimivat sitten huonosti, palvelua ei saa ja lääkärit ovat epäpäteviä...".

Tämän saa Vuoksen varren kaupungissa asuvana kuulla tuon tuostakin. Julkiset terveydenhuoltopalvelut eivät yleisesti ole Imatralla kovassa huudossa, mutta näihin mielipiteisiin vaikuttaneita taustoja kannattaa tarkastella hieman tarkemmin.

Imatran terveydenhuollon kustannukset olivat kuntaliiton selvityksen mukaan edullisuudessaan maan kärkipäätä. Imatraln edellä oli ainoastaan Raisio. Imatralla vähäiset kustannukset onkin jouduttu jyvittämään tehokkaaseen käyttöön.

Tämän olen itse saanut omakohtaisesti todeta julkisia terveyspalveuita käyttäessäni. Jonotusajat ovat kaikilla kerroilla olleet lyhyet, lääkäripalvelut ovat olleet asiantuntevia ja tarvittaessa lähetteen on saanut samalla kertaa jatkotutkimuksiin. Tämän lisäksi ensineuvopalveluilla on usein ehkäisty tarpeettomia terveyskeskuskäyntejä.

Silti lähipiirissä yksityinen terveydenhuolto saa jatkuvasti ylistystä, enkä kiellä etteivätkö kokemukset voisi olla hyviä.

Siitäkin huolimatta julkista terveydenhuoltoa kohtaan kytevät kielteiset asenteet hieman ihmetyttävät. Varsinkin kun niitä kielteisiä kokemuksia ei monikaan osaa mainita esimerkiksi saakka.

No comments:

Arkisto