Monday, February 02, 2009

Ilta-Sanomat Sanoman rakkikoirana

"YLE mokasi euroviisut!"

"Waldon euroviisubiisi on kopio!"

Sanomatalossa on taas jollain hieman paha olla. Sanoman leiristä ajoittain tulevat itkuraivarit ovat hellyttävän läpinäkyviä kaikessa spastisuudessaan.

Olisiko tällä kaikella kenties jotain tekemistä sen kanssa, että Sanoma Newsin toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen on viime viikkoina toistuvasti kaivanut hiekkaa pippelistään Yleisradion vuoksi.

Erityisesti Pentikäisen hampaissa on Yleisradion julkisen tehtävän määritteleminen. Pentikäisen mielestä Ylen johdon into jakaa sisältöjään eri paikoissa kaventaa viestinnän moniarvoisuutta ja kaikkien kaupallisten toimijoiden elintilaa. Tähän on Pentikäisen mielestä puututtava.

Lähinnähän tämä kertoo vain siitä, etteivät mediatalot ole saaneet nettiä kannattamaan. Lisäksi Yleisradion ylivertaiset ja televisiolupamaksuun sisältyvät uudet palvelut ovat saaneet mielen mustaksi Sanomatalossa. Ja kun vielä suuren yleisönkin mielipide alkaa taipumaan Yleisradion ylläpitämisen kannalle, on toimitusjohtajan harmi jossain määrin jopa ymmärrettävää.

Ai että miksi tämä teksti alkoi Sanoman kustantaman Ilta-Sanomien viime päivien Yleisradiota riepottelevilla otsikoilla?

Tulipa vain jostain mieleeni ne tuohon laittaa.

No comments:

Arkisto