Saturday, February 28, 2009

Nuo röyhkeät toimittajat tyhmine kysymksineen...

Hyvin usein kuulee perttipenkkiurheilijan manaavan urheilutoimittajien tyhmiä kysymyksiä urheilijoille. Näin varsinkin silloin, kun urheilijaa haastatellaan juuri suorituksensa jälkeen.

Voihan näin ollakin. Mutta voisiko asiaa katsoa myös toisesta näkökulmasta.

Harri Ollin kaltaisia nuoria miehiä on varmasti koko Suomi pullollaan. Viikot käkitään amiksen penkillä ja keskiviikkona saatetaan käydä Sedulassa ottamassa pari kaljaa. Viikonvaihteessa tyylillä tuunattu menopeli suunnataan sitten raitille, jossa katsastuksessa ovat paikalliset kissat. Sunnuntaina vedetään sitten darrapizzat ja pistetään viikko pakettiin.

Tässähän ei ole mitään pahaa. Niin kauan kuin näiden sankareiden kanssa ei tarvitse olla tekemisissä.

Harri Olli hyppää mäkeä. Sen lisäksi, että mäski maistuu kuten kenellä tahansa ikätoverilla. Harri Olli sattuu hyppäämään mäkeä kaiken lisäksi melko hyvin. Tämä on tuonut mukanansa sen, että Harri Olli on myös julkisuudessa. Ja sen julkisuuden Harrille takaavat toimittajat, joiden tehtävänä on kilpailuiden jälkeen mennä Harria tenttaamaan.

En usko, että Harri Olli on yhdellekään toimittajalla ykkösvaihtoehto kaveriksi myös vapaa-ajalla. Olli on jättänyt itsestään paitsi perin debiilin myös melko moukan kuvan. Silti urheilutoimittajien tulee olla tämän kanssa säännöllisesti tekemisissä.

Suomalaiset penkkiurheilijat odottavat menestyjiltä kommentteja ja joidenkin ne on myös haettava. Yritä nyt sitten saada lähetyksen höysteeksi kommentit Harri Ollin kaltaiselta henkilöltä niin, että koko dialogi jättää edes vähissä määrin sisällöllisen vaikutelman.

Sama pätee myös lukuisiin muihin urheilijoihin kuin vain Olliin. Jos jääkiekkoilijaa pitää ennen haastattelua maanitella sylkäisemään nuuska huulestaan voi jo etukäteen kuvitella miten herkullinen dialogi on pian alkamassa.

No comments:

Arkisto