Wednesday, February 25, 2009

Perussuomalaiset ylä- ja alamäessä Kymen vaalipiirissä

Syksyn kuntavaaleissa railakkaimpia vaalivalvojaisia vietettiin varmasti Kotkan ja Imatran Perussuomalaisten riveissä.

Vaalipiirin demarikeskittymissä suurimmat vaalivoitot päätyivät nimittäin Timo Soinin vaalikiimaan piiskamien persujen laariin.

Imatralla kristillisistä Perussuomalaisiin loikannut Arto Siitonen johdatti puolueen viiden valtuutetun paikkamäärällä valtuuston kolmanneksi suurimmaksi ryhmäksi yhdessä Keskustan kanssa. Kotkassa Perussuomalaiset ottivat neljä paikkaa ja iskivat tasakantaan Vihreiden kanssa. Imatralla Arto Siitosen toimiessa puolueensa johtotähtenä oli Kotkassa Perussuomalaisten ykkösnimi Juho Eerola liki tuhannen äänen potillaan.

Sittemmin kaupunkien perussuomalaisten kurssi onkin kulkenut kovasti eri suuntaan.

Imatralla Siitonen oli alusta lähtien esillä kaupunginhallitusspekulaatioissa ja lopulta julkisuudesta taka-alalla pysytelleelle Siitoselle annettiinkin kaupunginhallituksen toisen varapuheenjohtajan paikka. Puolue on ollut esillä myös spekulaatioissa poliittisten asetelmien uusjaossa. Vaaleissahan demarit menettivät Imatralla yksinkertaisen enemmistönsä. Nyt kaupungilla on alettu kuiskimaan, että demarit ottaisivat Perussuomalaiset liepeisiinsä apupuolueeksi. Voidaan siis sanoa, että varsin lyhyessä ajassa puolue on noussut nollasta kuninkaantekijäksi.

Kotkassa tilanne on toinen. Puolue pelattiin pussiin jo ennen hallitusneuvotteluiden loppusuoraa. Muutenkin valtuustokausi on sujunut lähinnä rähistessä kaupungin virkamiesten toimintatavoista ryhmän erään jäsenen kohtelun osalta. Julkisuutta on kieltämättä tullut, mutta se ei kaikkinensa ole ollut plus-merkkistä.

Sekä Kotkassa että Imatralla puolueella on kuitenkin erittäin hyvät lähtökohdat neljän vuoden päästä odottavien eduskuntavaalien kannalta. Sekä Siitonen että Eerola ovat vahvoja kandidaatteja tuleviksi kansanedustajiksi, vaikka voivatkin syödä toisensa pois kansanedustajan paikalta.

Perussuomalaisilla on nyt näytön paikka ja näyttöjä pitää tulla arkipäiväisessä lautakuntatyöskentelyssä ja valtuustosaleissa.

1 comment:

Anonymous said...

Persujen Kotkan touhu on lähtenyt käyntiin aika lailla niin kuin (valitettavasti) odotettiin. Juho on melkeinpä yksin siinä muiden enemmän tai vähemmän omituisten Taipaleiden jne keskellä, ja olisi nyt varottava lyömästä liian kauan päätä seinään. Siitä ei tule kuin pää kipeäksi.

Poliittisella tasolla olen vain iloinen jos persut jäävät alakynteen, suhtaudun heihin aika varauksellisesti. Kuitenkin pitäisi joka paikassa muistaa tasapuolisuus, myös persuista puhuessa. Eihän se mikään antikristus-jengi ole, vaan ihan tavallisia suomalaisia ihmisiä.

Jeesustelusta on tullut RKP:n ja demareiden leireissä uusi ohjenuora, ja media seuraa kiltisti perässä. Kataisen laimeat "keskusteluherätykset" ovat selvästi vain yleisön kosiskelua, todellisuudessa hallituksen sisällä asiasta vedetään kuitenkin Thorsin kanssa yhtä köyttä.

Rauhaa ja rakkautta, niillä pääsee pitkälle. Tämä kannattaisi sekä Persujen että arvostelijoiden muistaa...

Arkisto