Wednesday, February 25, 2009

Suomalaista keskustelukulttuuria parhaimmillaan

Porin Ässät on saanut 10 000 euron uhkasakon valmentaja Alpo Suhosen SM-liigan tuomaritoimintaa arvostelleiden puheiden seurauksena.

Lajin sisäisestä keskustelukulttuurista kertoo paljon se, että uhkasakko rapsaistiin ilman että asiasta olisi syntynyt edes minkäänlaista keskustelua. Konkarivalmentaja Suhosen itkuraivareista voidaan olla montaa mieltä, mutta liigan sanktiointikäytäntö hakee vertaistaan.

Etäistä sukulaisuutta voi löytää pohjoiskorealaisesta poliittisesta ilmapiiristä.

Miten on mahdollista, että Suhosen väitteet eivät ole luoneet ympärilleen luontevaa dialogia? Miten on mahdollista, että liigan taholta ainoa keino ratkaista asia on mätkäistä sanansäilää käyttäneelle rahallisia sanktioita?

Kotimaisessa jääkiekossa ei ole kaikki hyvin. Erittäin läheltä, itseasiassa jääkiekon kulisseissa toimiva tuttava kertoi, että kiekkoperhe on yhteisö, josta ei ole varaa jäädä ulos. Saman henkilön luonnehdinnan mukaan ovien sulkeutumisen jälkeen ulos jääneellä ei ole enää paluuta osaksi rinkiä, osaksi veljeskuntaa.

Alpo Suhosesta liiga ei ole päässyt eroon. Alpo Suhosta ei liiemmälti tunnu myöskään liigan suhtautuminen häneen kiinnostavan. Niinpä Suhosen suukapulaksi on keksitty raha.

Sinällään on jotakuinkin huvittavaa, että markkinavoimille pitkät haistattavaa kiekkoälykköä yritetään saada aisoihin juuri rahalla.

No comments:

Arkisto