Saturday, April 30, 2011

Vappu palaa poliittisten tunnusten alle

Kevään eduskuntavaalit ovat jo sen verran kaukaista menneisyyttä, ettei Timo Soinikaan enää muista mitä puhuttiin vaalien alla.

Vappuun vaalituloksella saattaa kuitenkin elävöittävä vaikutus. Vaikka vasemmisto ottikin vaaleissa takkiinsa koettiin Urpilaisen ja Arhinmäen leireissä vaalit kuitenkin sekä puolueen että aatteen menestykseksi. Siksipä onkin mielenkiintoista seurata vappupäivän puheiden sävyjä. On nimittäin melko selvää, että punaiset liput ovat pariin viime vuoteen verrattuna astetta korskeammassa tanassa.

Kepun nuollessa haavojaan, Persujen sopeutuessa vallan kahvaan ja muiden toipuessa vaaleista yksi puolue elää kuitenkin eurooppalaisen talouskurimuksen arkea. Jyrki Kataisen ilmeet olivat vakavat hänen esitellessään hallitusteesejään neuvotteluosapuolille. On nimittäin melko varmaa, että Katainen ja Kokoomus eivät EU-maiden tukipaketista päätettäessä ota taka-askeleita.

Keskusta repäisi itseään jo irti tukipaketista ja Perussuomalaiset puolestaan ovat kääntämässä takkiaan. Seuraavat kuukaudet saattavat kasvaa Kokoomukselle järeää korkoa, kun neljän vuoden päästä käytävissä eduskuntavaaleissa puhutaan vastuusta ja sen kantamisesta.

No comments:

Arkisto